Nej, bara lite påverkad

Har bara kalasat lite på spriten idag, bra där eftersom det är första dagen på antibiotikakuren. Men i morgon blir det grejer då ska jag festa till det på riktigt. Dock så väntar även nio och en halv timme jobb innan själva festandet.
Konversationen går ungefär så här nu:

Tesan:
-Jag behöver inge mer kläder men du vet att jag kommer att handla kläder till mig själv om jag inte får lägga pengarna på något annat så snälla låt mig köpa kläder till dig!

Min mamma är en lättroad liten tjej

Nu är det så här att min mamma är helt stormförtjust i Teliareklamerna. Härom dagen när jag var hemma och snyltade middag och fika hemma hos päronen smyger mamma upp till mig och ser ut som ett barn på julafton. Så småviskar hon exalterat till mig:

Vet du att det finns en tevekanal som endast visar Teliareklamerna?

Så står hon tyst ett tag med världens flin och liksom väntar på att jag ska hjula i köket av glädje eller något. Jag kan inte annat än att gapflabba, krama om min mor, klappa henne på huvudet och säga: Du är för söt du!

Den senaste skoshoppingen

Någon efterfrågade bild på gårdagens skoshopping. Har ingen bild på dem just nu men ni kan ju får se ett annat par skor som jag köpte nyligen. My hooker-heels.
De kommer från Din Sko och är i äkta skinn, we like.
image847
image846

Snart lite fattigare men förhoppningsvis friskare

image845
Idag gick jag upp för att gå till skolan men det var ritktigt motvilligt, fy fan vad jag mådde. Jag tog en ipren och försökte få i mig en macka eller två. Gav upp, ringde och bokade en telefontid på vårdcentralen. Sedan tvingades jag att gå till sängs igen. Men jag ville ju till skolan, jag orkar inte missa en massa mer!
Jag har i alla fall sovit lite till nu och iprenen gör så att jag inbillar mig att jag mår bättre. Jag har fått en läkartid om en och en halv timme, hoppas att farbror doktor kan bota mig.

Ibland måste man vara ful för att bli uppskattad som snygg

image844Jag förstår inte varför folk börjar kommentera min profilbild på Facebook. (Den till vänster om någon fattar trögt)

Jag är ju skitsnygg!
Och det bjuder jag på.


Jag bjuder också på att jag har självdistans, självironi och att jag gärna gör bort mig så att folk kan skratta åt mig. Men jag skrattar nog mest åt mig själv.
(Men jag är också en lite feg tjej som är rädd för vad folk tycker och tänker, som så många andra men det försöker jag gömma)

Puss och godnattimage799

Lite Ego

image843Har precis tagit en varm dusch med världens godaste duscholja från Yves Rocher, smörjt in mig med det mumsigaste body butter och dragit på mig min rosa mysdress. Jag skulle lugnt kunna somna nu, men jag tänkte att jag skulle kolla på Idol först i alla fall.

Ja, och så vill jag påpeka att jag rakade benen också! Jag råkade gnälla till lite på någons stickiga skäggväxt och fick tillbaka "då vet du hur jag kände mig i natt när jag blev väckt av dina stickiga ben!"
Jo, man tackar!

Oj shit vilken tjej!

Eftersom inget stövelpar kändes riktigt hundra så var jag superduktig och gick tillbaka med båda två idag! Hann också in en sväng på Put Feet First som öppnade idag. Inget jätteupphetsande egentligen eftersom det bara är de vanliga Nilson Group-butikerna: Nilson, Jerns, DinSko och Skopunkten. Men men, det hindrade inte mig från att komma ut med en liten påse i alla fall. Haha, så duktig var jag!

Pling, Ett kundmeddelanade:

Jag började gapskratta igår när vi var och handla på Prisextra. Plötsligt ropar nämligen personalen ut i högtalaren:

-Kan den kund som tagit fel kundvagn vara vänlig att lämna tillbaka den vid...

Det här var kul för att:
  1. Det är ju inte sånt man får höra varje dag i högtalarna på Prisextra.
  2. Jag föreställer mig vagntjuven som först skrattar till sedan kollar ner i sin vagn och blir högröd när han/hon inser att det är han/hon som har fel vagn. Vagntjuven får pinsamt lunka tillbaka och lämna tillbaka vagnen.
  3. Jag föreställer mig den vagnlöse som säkert sprungit runt hela gigantiska Prisextra och letat efter sin försvunna vagn och sedan i förtvivlan fått gå till kassan/informationen för att be dem efterlysa hans/hennes vagn!
  4. Jag förseställer mig personalens min när den vagnlöse berättar situationen.
  5. Jag föreställer mig hur svårt det måste ha varit att hålla sig för skratt för killen som fick ropa ut det hela i högtalarsystemet.
  6. Jag föreställer mig det pinsamma mötet mellan vagntjuven och den vagnlöse. "Jaha, var det du som sprang iväg med min vagn?" "Ehhr, ja... Hehe, din vagn såg mycket godare ut...?"
    Så slutade det hela säkert lyckligt mellan vagntjuven och den vagnlöse, de gick säkert hem till den vagnlöse som hade köpt nytt gott thé och om några år har de två små knodd.
Haha!

Tesan, that's me

Jag slog äntligen slag i saken och beställde mig ett Tesan-halsband! Har varit sugen riktigt länge men har hela tiden skjutit på det. Jag kan varmt rekommendera att beställa från Idan Jewelry. Jättebra service, relativ snabb leverans med tanke på att smycket specialtillverkas, bra pris och fraktavgift. Idan har även auktioner uppe på Ebay, har hört att även de funkar väldigt bra.
image842
image843
image799I LOVE IT!image799


To be or not to be

image837image838
image839image840
Köpte de svarta stövlarna på Wedins när de hade 20% rabatt förra veckan. Så såg jag de här snygga rödbruna stövlarna på Din Sko och blev lite velig. Nu har jag köpt båda paren och står här hemma och ska försöka välja hade jag tänkt mig. De kostar ungefär lika mycket (inte en förmögenhet), inget av paren är i äkta mocka eller skinn. Runda eller spetsiga? Matta eller blanka? Mockaimitation eller skinnimitaion? Svart eller brunt?
Jag tror jag vet vad det lutar åt...

Osmarting

Osmart 1: Att plugga så dåligt så att man skippar duggan idag vilket kan kosta mig ett godkänt på tentan.
Osmart 2: Att köpa en massa skor och stövlar och tänka att man ska åka hem och prova dem och bestäma sig senare om vilka man ska behålla.
Osmart 3: Att slarva bort kvittot till stövlarna man funderar på att inte behålla.
Osmart 4:
(påminnelse): Att krocka in ögonbrynet i någons knä, det gör fortfarande ont!

Bubblare: Att vända teven ut mot fönstret så när grannarna (te.x. jag) tittar ut genom fönstret möts de av en väldigt stor närbild på en avsugning. Jo, man tackar.

Resultatet från gårdagen

image836Istället för att åka hem till Emelie igår som jag skrev att jag skulle göra tog jag en tripp ut till Gärdet för ite vindrickande. Sedan mötte jag upp Emelie och vi gick mot födelsedags-/inflyttningsfesten vi skulle till. Eftersom vi kom så sent så kände vi att vi låg lite efter och dumma som vi var så drack vi spriten alldeles för snabbt. Sprit slår ju lite senare... Vi hade i alla fall riktigt roligt och hoppade runt i sängen vilket resulterade i att Tesan fick en rejäl bula ovanför ögat. Jag var riktigt på lyset när jag åkte hem och en stackare var nog lite trött på mig när han fick möta upp mig vid bussen. Sov gott gjorde jag i alla fall.

Slutsats: Knän och ögonbryn ska inte mötas i hög hastighet.

Off to a party

image834

image835
Blus från H&M
Jeanskjol från Ellos
Svarta
naglar, Mavala 48 Black

Hårband från H&M
Örhängen från Pilgrim
Halsband från Ms Bijoux
Rosa läppar!

Det här är jag värd efter en hel dag med jobb. Har dock varit hemma hos familjen och svullat som bara den, tårta, butterkaka, kaffe och glas. URK!

Dags att dra till Emelie snart då!








10 favoriter just nu

Accessoar - Stora creoler hänger skönt i mina öron, då blir jag garanterat på bra humör!
Dryck - Har mest druckit Funlight Lemon Lime, men jag tar gärna ett glas
Marqués de Arienzo.
Mat - Vad som, jag är hungrig!
Låt - Thelma Houston - Don't leave me this way (fellänkad, NU är det rätt)
Plagg - Min söta blus från Lindex
Person - Jag är lite egenkär ; )
Skor - Mina svarta stövlar är to-die-for, jag kom på mig själv att spegla mig själv i allt möjligt igår när jag gick på stan, checkade in mina snyggaste.
Tidsfördriv - Dessa blogglistor kan fyllas i i evigheter, man glömmer (nästan) bort att man borde plugga!
Tv-serie - Dexter börjar sändas på 6:an på måndag och för oss som redan sett hela första säsongen så börjar säsong 2 snart i USA!! (Jag har redan de två första avsnitten, mohahaha)
Utanför dörren - Bara det faktum att jag just nu bor i stan! Ha!

Den här listan snodde jag från sötaste Sabine.

Konsten att unna sig något litet

När dagen ser ut så här så måste man unna sig något emellanåt för att kunna överleva (trots att immunologi är väldigt intressant). Märk mina fina rosa pennor!
image832
Nagellacks-målar-paus är det ultimata under en intensiv pluggdag. Har även tagit en städpaus, mackpaus och nu en bloggpaus. Det blir en himla massa pauser när jag pluggar. Illa.
Mina naglar är i alla fall svarta nu. Märk min fina rosa mysdress!
image833

Känner du mig så väl?

Tesan är inne på Indiska och klämmer på fina kläder så plötsligt ringer telefonen:
- Hej, vad gör du?
- Jag är i stan, har köpt present till L.
-Har du shoppat?
Tyst
-Äsch, jag behöver inte ens fråga, jag vet redan.
-Tycker du om mig ändå?
-Ja det är klart!

Det blev kläder ändå

image830image831
Idag hade jag tänkt sitta instängd själv och plugga, men så kom jag på att det är roligare att träffa Emelie och shoppa födelsedagspresent! Så av med mjukisarna och på med riktiga kläder.
Linne Topshop
Kofta H&M
Jeans Diesel
Stövlar Nilson
3/4 Trench H&M
Scarf H&M

Grönt ljus till mig

trafikljus





Idag har jag gjort något helt galet! Jag har kört upp, och jag klarade uppkörningen! För att klargöra det ännu mer så betyder detta nu alltså att jag har körkort.

Helt galet alltså.






Hattrick!

image827image828
Tredje dagen i rad nu, det börjar bli en vana!
Idag går jag klädd i jeans från &Denim (198kr!)
Ribbat linne från Tophop
Blus från Lindex
Skor från Wedins
Ormarmband från Cocoo
Skinnjacka från Lindex
Scarf från H&M
Väska från Maldi

En ännu senare och tröttare men glad

image824image825
Se, idag ser jag i alla fall glad ut. En något trött kvällstesan posar på för din skull. Puss!
Blus Zara
Jeans &Denim
Skärp H&M
Stövletter Scorett
Halsband H&M
Armband Cocoo
Skinnjacka Lindex
Sjal Indiska
Väska Maldi

Så skulle jag böja mig ner och fixa av mig skorna, ritsch-ratsch så känner (och hör!) jag hur det spricker i ryggen. Hur var det med den där
fettsugningen nu? Skoja!
image826
Amen eller hur?!

En fettsugning och en bio senare

underbaroälskad
Kom hem ganska nyligen från en mysig bio med mamma. Vi snuskade i oss BK till middag, kikade i lite affärer runt Hötorget och sedan myste vi till Underbar och älskad av alla. Jag har hört (ljudbok) boken, den var jättekul, filmen var också rolig men inte riktigt på samma sätt, men så är det ju alltid.
Innan bion lekte jag lite på mammas jobb, kikade in på en fettsugning bland annat. Jag ska aldrig fettsuga mig, det ser så himla brutalt ut. (Kanske ska sluta snuska i mig BK då, haha!)
Snart är det Desperate Housewives! Yihooo!

Livet är underbart

It takes a crane to build a crane
It takes two floors to make a story
It takes an egg to make a hen
It takes a hen to make an egg
There is no end to what I'm saying

It takes a thought to make a word
And it takes some words to make an action
And it takes some work to make it work
It takes some good to make it hurt
It takes some bad for satisfaction

Klicka--> Ah la la la la la la life is wonderful <--Klicka
Ah la la la la la la life goes full circle
Ah la la la la life is wonderful
Ah la la la la la

It takes a night to make it dawn
And it takes a day to make you yawn brother
And it takes some old to make you young
It takes some cold to know the sun
It takes the one to have the other

And it takes no time to fall in love
But it takes you years to know what the love is
And it takes some fears before I trust
It takes some tears to make it rust
It takes the the rust to have it polished

Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la

It takes some silence to make sound
And it takes a loss before you found it
And it takes a road to go nowhere
It takes a toll to show you care
It takes a hole to see the mountain

Ah la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la life goes full circle
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la life is meaningful
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la life is meaningful
Ah la la la la la la life is full of
Ah la la la la la life is so full of love
Ah la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life is meaningful
Ah la la la la la life is full of
Ah la la la la la life is so full of love

Jason Mraz - Life is Wonderful

Det är i alla fall huvudsaken

Sötaste Saran i stan (eller Uppsala rättare sagt) ville se bild på mitt nyklippta hår. Tvättade håret i morse så det har bara fått självtorka med lite mousse i. Frisörskan lyckades verkligen klippa så att mitt halvudda självfall kom fram... Vet inte vad jag tycker om det. Och jag tror inte att mitt hår är så där... ehrm... rött.
image822

En sen men å så efterlängtad (eller hur?!)

image821image820
Tänkte jag skulle piffa till bloggen lite med en outfitbild, för det var ju ett bra tag sedan senast. Så idag har jag sett ut så här när jag suttit på föreläsningar om autoimmunitet och när jag övningskört.
Jag valde att klippa bort mitt huvud för att jag såg så himla sur ut och det stämmer inte riktigt överens med verkligheten.
Tunika från Lindex
Guldskärp, gammalt som skogen, från en byrålåda hemma hos mamma.
Jeans, James cured by Seun
Skinnskor från Wedins
Skinnjacka från Lindex
Sjal från H&M
Skinnväska, Maldi

Idag håller vi tummarna för Karin som spanat på lägenhet (och så håller vi tummarna för gul-rött-blått!)

wtf?!

Men fy fan vad äcklad jag blev när jag såg den här i hyllan på jobbet. Urk!
Måste vara ett dåligt skämt som någon kom på på fyllan under någon av Abbas värsta personaljulfester eller något.
image819

För att jag tycker om dig så himla mycket




Nykomlingar på armen

I'm a junkie, precis som många andra.
image817
image818
Snyggaste från
Cocoo.se

Och just ja! Jag har äntligen klippt mig! Frisören kapade av välbehövliga 5 cm av mitt hår. Slitet maximus, men nu är det fräscht som en vårdag, eller nåt sånt. Men det känns så himla kort, tänk vilken skillnad 5 cm kan göra.

En sanndröm senare

image809
image810
image811
image812
image813
image814
image815
image816
Snyggaste från Nilson.

Komigen

Jag är fattig och vill gå på bio, vill du?

En liten stackare

- Jag förstår inte varför du är här med mig när jag är sjuk.
- Men jag vill ju vara här, vad skulle jag annars göra?
- Träffa kompisar till exempel
- Men då skulle du ju bara sitta här hemma och säga: Varför är inte Tesan här och tar hand om mig?
- Ja, lite kanske...

Nu pratar vi stövlar

image808
Jag vill ha ett par plaina svarta skinnstövlar med klack. De vänstra, från Tiger går tråkigt nog loss på 2700:-. Inte speciellt Tesan-vänligt i dagsläget. De högra ser riktigt snygga ut de med, men jag är tveksam på materialet. De kommer i alla fall från Wedins och kostar 599:-. Måste spanas in. Jag tål verkligen inte plastiga stövlar! Det märks vems blogg jag spanat idag.

Skratta bör man annars dör man

Endast två dagar i skolan den här veckan och ändå är jag helt slut. Jag har stupat i soffan nu äntligen. Kommer nog behöva blunda i några minuter. Efter skolan tog jag ett litet varv på stan, skulle hämta ut biljetter till Manu Chao och köpa ett par nödvändigheter (sen att det var ett par till saker som följde med kan vi ju hålla tyst om). Ikväll ska jag ta mig till Norra Brunn för att underhållas är det tänkt. Magnus Betnér, Lasse Nilsen och Björn Gustafsson uppträder ikväll. Man får passa på på vardagar då kostar det nämligen bara 60 kronor!

Äsch, jag har ju varit nyttig hela dagen!

Så var man full med äppelkaka också. Mysigt värre med ljus, thé, äppelkaka och massa vaniljvisp (+mysigt sällskap).

Hint hint, tävla om ett fint läppglans
här. Snyggt lackade naglar, samma färg som en annan just nu.

En mango om dagen...

image807

Alla vi som kollar på Top Model klappar nu!
Klapp-klapp

Det är jag och min fruktsallad, med ahhh, världens godaste mango!

Och ja, jag är så glad för min
m-tangent muppar sig inte längre. Alltid något att glädja sig över! Ja, och det faktum att det hade kommit in nytt på cocoo.se! Ja, och så är jag typ frisk!

Mmm, det finns en och en halv mango kvar =)



Jaha, en enkel förklaring

Mina sockerdrömmar har fortsatt och jag har kommit på orsaken, fröken röd kommer på besök i helgen. Blä! Jag PMS:ar järnet den här månaden verkar det som, stackars min omgivning. Jag kanske behöver lite socker trots allt, för att balansera upp alltså.

Japp, det här var ett inlägg om mens.

Goda drömmar

Man brukar ju drömma en massa skumt när man är sjuk. I natt drömde jag att jag fick en stor påse lösviktsgodis som jag bara kunde vräka i mig! Fy fan vad gott det var!
Mitt två veckors uppehåll går väl sådär, det har i och för sig redan gått en och en halv vecka men i förrgår åt jag en massa chips men jag citerar "När man är sjuk får man tänja på gränserna lite".
image806

ja men ja vad bra

image805
Ja, tack! Jag tar en
sån.

ensam, uttråkad och sjuk

Det är ju bara för tråkigt att vara så här sjuk, så här sjuk så man inte orkar göra annat än att sittligga i soffan/sängen. Att gå och öppna fönstret var en ren ansträngning, men det behövs lite frisk luft här, det är jag och en massa virus här bara. Inte världens roligaste sällskap direkt.

Saker man gör när man är ensam, uttråkad och sjuk:

fasiken

Det jag försökt undvika så länge har nu inträffat. It's a fact: Jag är sjuk.

Sommarlov: Ett helt annat liv

Känns som om jag typ föddes för en vecka sedan. Vilket tumult som pågår just nu. Jag vill bara lägga mig på marken sparka och vifta med armar och ben och skrika som en treåring gör på affären när hon blir nekad godis. Allt är kul men det är för mycket, jag blir överstimulerad som det så fint kallas på biologspråk.
Jag vill fegt nog bara gömma mig i ett hörn och vänta tills allt lugnar ner sig lite och sen kan jag blomma ut! Men nu är jag "vuxen", I have to deal with things. That's life!
Saker som hänger som grådaskiga moln över mig:
Skolan, skolan, skolan, skolan, jobbet, pengar hit, pengar dit, lön, csn, hyra, en break up, träning, förkylning

Nu börjar mitt nya liv. Hej och hå!

Men nu när jag skriver ner det så verkar det inte så jobbigt längre...

När man inte tänker längre än vad näsan räcker (och min är liten)

image803
Nej, man ska inte försöka laga jackan med tänderna. Det resulterar lätt i att tänderna går sönder, till exempel att en en bit av framtanden krossas och det plötsligt ligger tandsmulor i handen på en och nästan hånskrattar åt en bara för att man varit så himla klumpig och dum.

Nu är min framtand alldeles raspig och olen. Funkar nagelfil?



Bokat

image802
9/11 på Annexet
Följ med om ni vill!

Lite insane

Ok, jag är nog lite insane för igår så lämnade jag min lägenhet i någon annans händer. Min fina fina kära lägenhet. Men jag vet att den är i goda händer. Och den vet (lägenheten alltså) att jag kommer tillbaka och tar hand om den igen om två månader. Det var lite sorgligt det måste jag säga men nu har jag å andra sidan bara en två minuters promenad till skolan, det är ju trevligt. (Den enda anledningen till den temporära flytten säger vi.) Men ändå har jag inte tagit mig dit idag än! (Började egentligen för en timme sedan). Jag väljer att skylla på någon annan.

shoppingdosen

I sommar har jag inte haft mycket till shoppinglust. Visst, det har blivit någon grej någon gång men ingen seriös shopping direkt. Detta på grund av en mycket omtumlande sommar och så klart, alla studenters eviga problem, sommarekonomin.

Så nu när pengarna rullat in (äntligen) så plötsligt exploderar mitt shoppingbegär! Shit pommes, jag är unstoppable! Måste nog skärpa mig lite. Men jag har i alla fall först och främst lagt pengar på de saker jag verkligen tänkt att jag ska köpa. (Försöker bortförklara mig)

Tro det eller ej, inte ett enda par skor.

små små glädjestunder

Vad glad man blir när man drar ner byxorna på toaletten och ser att man har helt nya söta trosor på sig... Hihi!

hits