Söt, sötare...

Asos OrangeVita tygskor...sötast. Som många andra gillar jag verkligen små rosetter som detalj på skor, och andra plagg med!

En enklare och mer vardaglig variant är de här skorna från Asos. Härlig färg dessutom. 135:- är ett superpris! Sen var det ju det där med att Asos inte skickar allt till Sverige. Men ibland går det, så testa kan man alltid!

Andra billiga tygskor kan du beställa från Josefssons eller Ellos, kostar 149:-

Nu när våren...

Vagabond Violet...äntligen är här (snälla stanna!) så har jag vågat packa upp mina lovely Vagabondskor som jag köpte i feburari (!) Men jag har inte använt dem utomhus än... Kanske till veckan.


I love them.



Karen Millens...

Karen millen...skor ger mig rysningar ner till tårna. Klämde på ett par idag när jag tog en sväng på stan med Pojken. För några somrar sedan hade de ett par drömskor på (enorm)rea i butiken på biblioteksgatan, varför slog jag inte till?
Får hoppas att det är schysst rea i sommar med!

Var faktiskt inte in i så många skoaffärer idag (som jag brukar). Har fått mycket av begäret mättat efter alla fina födelsedagspresenter. Shoppade inget idag heller. Eller ja, strumpor för 14.50 och thé för 15 kronor... Det var parkeringen som kostade skjortan, ajaj!





Bortskämd liten...

...unge med åh, så underbara kompisar! Blev rejält uppvaktad igår med, så himla fina presenter. Det märktes också att vissa läser min blogg. Tack alla söta! Fick bl a de underbart söta skorna från Skopunkten tillsammans med diverse sidenband.
Nu har jag en leeedig helg framför mig med valborgsfirande i Uppsala och Ricky Martin konsert med mamma på måndag!
Nej, nu ska jag blogga skor.

Inget direkt...

Guldsandal... sandalväder idag här i stockholm. Nej, det är tenta väder.
De här sandalerna skulle jag kunna gå runt med i sommar, snyggt till jeans! Billigt och bra från vår budgetkompis Haléns, 199.90.


Ojoj, tiden rinner iväg... Måste rusa!

Tänkte jag kunde...

Moshino... pigga upp med en ursöt sko från Moshino. Jag kom precis hem från skolan nu och försöker äta lite "middag", uppvärmd matlåda som jag skulle ha ätit till middag i skolan, men det blev inte av!
Så i morgon har jag tenta. Sen väntar en underbar helg med ledighet och fest. Kanske lite shopping också.

Moshinoklackarna är dina för 495 dollar... För den som kan hosta upp det! Nu ska jag nog nassa snart, hur slut som helst.






Älskar...

...älskar inte, älskar, älskar inte, älskar! Idag har jag haft födelsedag, en bra sådan trots en del tentaplugg. Blev himla uppvaktad på mobilen, den pep mest hela dagen. Men jag har som sagt tenta så jag är lite frånvarande tyvärr. Vill verkligen blogga, har massa på gång. Men det kommer, det kommer! Jag fick i alla fall de vita seglarskorna från Wedins av min Pojke! Hopp och skutt. Använde dem idag tillsammans med den här.
Kram på er alla, jag kommer tillbaka snart!

Pura Lopez vet då...

...hur man designar skönheter. Underbara sammetsbeklädda skor är det första som kommer i mitt huvud. Var så nära, så nära på att köpa ett par mörklila/vinröda pumps med hennes stämpel i somras. Halva priset på Rizzo. Jag var in och tittade på dem flera, flera gånger, men tyvärr blev de också kvar i butiken. Nu står de säkert hemma hos en lycklig tjej någonstans i Stockholmsområdet. Snyft.
Okej... Nu ska vi inte vara så sentimentala, haha.

Pura lopez

Skobutikerna kör...

...hårt nu i vårsolen. Förra veckan hade Wedins 20% på allt i deras butiker, gick säkert jättebra eftersom folk blir galna och vill shoppa nytt när solen tittar fram, det vet jag från en säker källa. Den här veckan och ända fram till sjunde maj kör Wedins med "tag tre betala för två". (Hmm, jag tycker jag känner igen det?!)
Skopunkten har öppnat webbutik som många redan märkt. Vad blir nästa härliga skokampanj?
Den här är rätt underlig... En skiva med på köpet?

Rizzo lottar ut 2000 kr i presentkort på sin hemsida, 1000 kr till vinnaren och 500 kr till två andrapristagare. Du ska "bara" skriva om din passion för skor! Lycka till!

Vad gör en biomedicinare...

Birkenstock...om dagarna? Vanlig fråga jag får, eftersom jag läser biomedicin på Karolinska Institutet. Ja, det undrar jag med. Biomedicinare kan hålla på med en hel del olika saker faktiskt.
Pappas fråga löd mer bestämt: Har du kvitterat ut några Birkenstock's än då?
Med tanke på att alla forskare och doktorrander lunkar runt i sådanna. Men det finns faktiskt rätt schyssta Birkenstock-tofflor, så den dagen jag faktiskt "kvitterar ut" ett par så kanske det blir de här (Vad var det jag sa om körsbär?) . Eller varför inte ett par från Heidi Klum's som fortfarande säljs hos Bubbleroom. Massa Birkenstock-tofflor hittar du här! Inklusive fler från Heidi Klum både Birkenstock och Papillio.
Läkare däremot vandrar runt i dessa (fortfarande Birkenstock), jag har inside information... Genar nämligen genom Karolinska Sjukhuset varje dag.

När solen skiner...

Orange Nilson ...och man springer ner och köper sig en glass slänger jag numera på mig dessa skor från Nilson. Inköpta för ett år sedan nu och mycket väl använda förra sommaren, absoluta favoriter. Tog fram dem och använde dem i fredags också.

Imorgon har jag dugga i Molekylär Cellbiologi, hoppas att det går vägen! Sen är det bara plugg hela veckan och tenta på fredag. Sen är det underbara valborghelg!
Och, just ja, där emellan ska jag fylla år också. Jippi!

Tillbaka till böckerna.

Varde ljus och så tittade solen fram igen på vårkanten.


Är man känd så...

Jessica RödaJessica Lack...kan man faktiskt ta och starta ett eget skomärke, döpt efter sig själv. så får man precis den skon man vill ha. Jessica Simpson har gjort det och hennes skor ligger på en rätt human prisnivå, 700-900 kr för pumps och sandaler.

Många höga klackar är det i alla fall, vilket är ganska "väntat",
hon ses ju oftast med sådanna. De här röda tycker jag var himla söta.

Gillar den lilla autografdetaljen på skons undersidan. Löjligt kanske men sant. Jessica har också fixas sina egna Louboutininspirerade dojor.

Matcha...

Korallflipflop...Flip-flopsen med bikinin i sommar! H&M har roliga färger för ynka 59:90. Själv borde jag alltså satsa på ett par korallröda till min rätt så nyinköpta bandeu-bikini från Josefssons.
Andra kuliga färger att välja bland är brun, orange, turkos och mörkgrön.
Jag älskar flip-flops, ljudet, känslan, utseendet, allt. Ja, om man bortser från tidigare inlägg idag. Somrigare finns inte.

Det blev mycket färg idag!
Alltid lika upplyftande.

Tillbaka till House!

Ska du knyta...

...banden i sommar kanske? Bröllopstider är på ingång. Då är det mycket som ska fixas minsann. Skorna kanske inte är det viktigaste i dessa sammanhang men visst ska man ha ett par. Har kikat runt på sidan Bridal Shoes.
Low
Det är skönt att kunna ha låga skor, slippa onda fötter på sin dag. Eftersom skorna oftast inte syns så mycket kan man unna sina fötter ett par låga skor. Själv gillar jag en mer klassisk stil och då alltså med stängd tå. Flip-flops går helbort hos mig men någon annan avslappnad typ kanske fastnar.
Medium
Jag hade nog satsat på en sko med mediumhög klack. Kvinnligt. Bidrar dessutom till bättre hållning. Ni kanske redan har förstått att krimskrams inte heller funkar på mig, inte till min bröllopsklänning i alla fall. Så det sista paret stannar på hyllan.
High
Behöver man lite hjälp upp till "You may now kiss the bride" kan en hög klack sitta bra. Men snälla lämna porrklackarna till Chasey Lain (host host)! Usch! Skorna i mitten hade jag gärna prytt min brudfot med. Den sista skon i leken är från Lars Wallins (Gud) bröllopskollektion för Rizzo, som säkert de flesta redan vet.
Söt. Sötare. Sötast.

Ja, och så har vi så klart Vera Wang... Men vad är en bal på slottet?

Jag funderar på...

... att göra precis som alla andra just nu och slå till på ett par seglarskor. Jag provade de från Wedins idag, Tesan gillar mycket, bra pris också. Det lutar åt de vita faktiskt, för jag vill ju ha ett par vita skor. Det blir nog ett par relativt billiga vita skor någon gång efter tisdag i alla fall, hoppas jag.
Det skulle vara kul om man kunde variera på snörena, så istället för runda skosnören, ibland byta till ett par vita smala sidenband eller varför inte ljusrosa för att se extra sockersöt ut?
Men det ser svårt ut...

Ett billigt och...

Jellies...vattensäkert tips till sommaren är dessa Jelly-Sandaler från Urban Outfitters. Påminner väldigt mycket om "leksaksskor", ni vet sådanna som man köpte när man var liten i leksaksaffären. Ja, de påminner i alla fall om något från länge sedan.
Jag vet inte vad det är men jag gillar dem även fast de kanske inte är mycket för ögat.
En sak är säker, det behövs ingen impregnering även om det blir en blöt sommar. (Oh, I hope not!)
$16 får man lägga ut för gummisulorna som finns i svart/transparent, vitt, korall/rött, turkost och gult! De andra färgerna var inte alls lika fina som den här tycker jag.
Men roliga!

Om det nu skulle bli en blöt sommar (peppar peppar) så kanske man ska satsa på ett par blommiga eller några kärleksfulla?
398:- från Have 2 Have

Erkänn att man blir lite glad!







Fler ballerinor...

Lacoste...har Lacoste kommit med i sommar. Har inte hittat några prisuppgifter på dem men de är himla söta. Nu till sommaren ska man satsa på en liten färgklick och varför inte på fötterna?
Turkost är en somrig och urhärlig färg. Hint, hint, gissa vilka
skor jag tänker på!
Lacoste finns i alla fall på Norrmalmstorg 14 i Stockholm.





Guldfeber vid...

AnneKlein... festligare tillfällen! Skorna gör mycket när det nalkas fest. Som jag sa innan så kan man klä upp jeans med ett par glassiga skor.
Jag gillar guld! Guld går alltid hem!
De här bedårande Anne Klein klackarna finns hos Shoes.com för inte så trevliga 234.99 dollar.
Men guldskor finns det mycket av nu i alla affärer. Don't worry. Något jag nog kommer satsa på (när jag får pengar) är guldballerinor.





Guld Rizzo   Guld have2have
Glammigt från Rizzo för 995:- och från Have 2 Have för 398:-

Något billigt...

Rosett skopunkten...hittar man garanterat på Skopunkten. Jag var där för några veckor sedan efter att ett reklamblad från dem hamnade här hemma. Mycket fint och prisvärt nu i vår faktiskt. Något för oss studenter alltså! Fastnade för de här vita skorna med en söt rosett. Liknar mycket annat som syns i butiker idag, men priset slår allt, 249:-. Om jag är duktig kanske jag unnar mig ett par.



Ingen har väl missat...

Keds
...Keds? eller att
Mischa Barton lånar ut sina fötter till märket? De gör i alla fall väldigt söta och uppenbart sköna skor. Jag vet inte om jag är efter eller om det faktiskt är en nyhet att Nilson nu säljer Keds-skor. De absolut finaste tycker jag är dessa med körsbärsmönstrat tyg. Jag är helt innekörsbärsmönstrat just nu! Fast de jag såg på Nilson var enfärgade, endast.
Någon som vet om man kan få tag på Keds någon annanstans i Sverige?

Miss Sixty har fattat...

Miss sixty...att grönt är skönt. Jag gillar verkligen de här skorna. De skulle sitta fint till ett par caprikorta jeans. Tycker verkligen om när man "klär upp" jeans med ett par snygga skor.
Man kunde ha skippat metallicfärgen och bara kört på den snygga gröna färgen. Rosetten däremot är klockren, så söta de blir!
Miss Sixtyskorna kan du köpa hem härifrån, och de skickar till Sverige, tack!







Han den där Christian...

Louboutin...Louboutin lär ha tjänat sig en hacka. All publicitet han har fått genom stilriktiga kändisar är inte fy skam. Vill du nå högre höjder kan du slå till på en kopia (också den från Urban Outfitters). Tyvärr måste man kanske säga, så skickar de inte hit till lilla Sverige. Du kan alltid fixa dig en Amerikans adress på Shop the States om man nu vågar sig på det.

Den vänstra skon är "fake-skon" för $58 och den högra är den äkta varan, dock är priser mer än tio gånger högre.

Till ett par vita...

...jeans skulle jag gärna matcha ett par klarröda dojjor! Spanade de snyggaste vita jeansen till sommaren på Agassi i dag, Tiger of Sweden ska det vara, väldigt snygga! I sommar håller även kilklackstrenden och, som vi märkt: "klumptrenden".
Kilklack + Klump = Den här skon från Urban Outfitters. $88 får du betala för den. Tredje trenden är ju peep-toe. Så med den här skon slår du tre flugor i en smäll! Frågan är bara om de är så snygga?
Röda Wedges

Säkra vårtecken...

Marc Jacobs... är krokusar, snödroppar och tussilago, alla vilka jag har spottat i dag. Här i Stockholm har vi äntligen blivit välsignade med sol, bar mark och torr mark. Det säkraste vårtecknet går då att ta fram ur garderoben! Söta och bekväma vårskor. Vilken flicka drömmer inte om Marc Jacobs underbara underbara? Finns att köpa på Net-a-Porter och i en blå nyans på MrsH för 2295:-

If I was a rich girl, na-na-na-na-na-na-na-na-na-na-na-na-na-na-na...










Hugo Boss skänker...

Hugo Boss...bekvämlighet till Pojken min i vår. Dessa snyggingar blev inköpta idag på Jaklinders. Bekämt och ledigt utan snörning.
Annars tycker jag att Fred Perry gör bland
de snyggaste skorna för våra grabbar. Eller vad tycker ni?



Bronxsandaler spanades in...

Bronx sandal ... på Nilson idag. Och något skumt har hänt med antingen mina fötter eller de flesta skor i affärerna. Jag fick gå ner till 36:or i i alla fall tre par skor, ja,jag kanske bara provade tre par också. Brukar vanligtvis ha 37 i sandaler, ballerinor medan jag har 38 i stövlar och en del gympaskor.
I vilket fall som helst så föll jag för dessa låga Bronx sandaler men även för ett par liknande kilklackar. Inte exakt som de här, de hade svarta blanka lackdetaljer.
Bronx KilarDe låga går loss på 599:- och de höga på 699:- Båda finns att prova och inköpas på Nilson.






In Her Shoes...

In her shoes ...är bra film där skor spelar en rätt så viktig roll i relationen mellan två olika systrar. Jag tänkte försöka mig på att blogga skor hädan efter. Vi får se hur det går! Jag är ingen skoexpert men en skoälskar, precis som i princip alla andra av det kvinnliga könet på denna jord.
Blev mer och mer inspirerad idag då jag var i Kista och tittade på och agerade smakråd när
andra köpte skor. Själv har jag inte riktigt råd just nu.
Nu till våren börjar också den "roliga" skoperioden på året. Efter en vinter instängd i oftaste lite tråkigare skor så ska vi nya pryda våra hårt jobbande fötter med söta och snygga vår- och sommarskor.
Älska älska!

Om man vill strutta runt i någon annans skor kunde man förrut buda på en del kändisars skor och inkomsterna gick till en bröstcancerinsamling. Skorna kan du titta på här! Själv hade jag valt Jessica Albas röda klackar, ser bra ut i en hylla här hemma.



Cameron Diaz checkar klackar i "In her shoes"


Var det dumt...

... att ta bort allt gammalt och börja om på nytt? (Som att bränna gamla dagböcker?!)
Det kom så plötsligt, lusten dog ut och jag skrev inget på mer än en vecka, hade inte lust. Men nu är allt borta. 8 månader gamla inlägg, förintade.
Skulle så gärna vilja nisha min blogg, men mot vad?
Det första självklara var skor, haha!
Det dyker kanske upp en idé, någon dag framöver.

Påskkramar till alla!

hits