Ett glas vin om dagen...

Ibland får jag för mig lite konstiga saker, till exempel att jag inte ska lägga plastpåsar för nära sängen. För tänk om jag går i sömnen och sätter på påsen på huvudet och kvävs till döds...

Jag höll allvarligt talat nyss på att hälla upp vin i mitt glas, hey why not liksom. Men sen kom jag på att jag faktiskt ska till skolan och inte nog med det, jobba direkt efter... Inte så smart då kanske. Och klockan är inte ens elva... Hmm...

Alien vs Predator

Är precis hemkommen ifrån en himlans söt tjej, vi var några tjejer som satt hemma hos henne och snackade strunt och tittade lite på Alien vs Predator. Vi kom in på väldigt värdsliga funderingar:
 • Vem skulle man helst hångla med, Alien eller Predator? Jag skulle lugnt ha valt Predator, Alien verkar vara en riktig spotthånglare...
 • Varför kan inte den där Alien fräta sönder kedjan i slutet av filmen, den fräter ju sönder allt annat i sin väg...
 • Predator måste vara sponsrad av Wella eller nåt så som han slänger med sina "rastaflätor" i heeeeela filmen...
 • Det störde mig att det enligt filmen bara var några tusen år sedan det var medelhavsklimat i antarktis, antarktis har ju varit täckt av is i 15 miljoner år...
 • Varför fryser inte tjejen ihjäl när hon måste kasta av sig jackan i slutet, det blir ju tamefan -80 grader i antarktis...
 • Och varför får hon inte lift av predatorsarna i slutet, stackarn blev ju lämnad ensam kvar (utan jacka!) i antarktis med endast en liten bil (hade hon ens startnyckeln till den?). Hon var ju till och med utanför PNR (Point of no return)! Galenskap!
 • Varför blev det ingen liten predator-människa, alla märkte ju tydligt spänningen mellan tjejen och predatorn.
 • Tänk om filmskaparna till sånna där filmer med ett ni-trodde-det-var-slut-men-det-kommer-en-uppföljare-slut bara skulle tröttna och skita i att göra en uppföljare...
Hmmm, snillen spekulerar
image891

What is it about men?

image890
Här är man snäll och lånar ut sin byrålåda, två dagar senare ser den ut så här. Jag försökte smyga in med kameran men blev tagen på bar gärning, det blev en vild kamp kan jag tala om (som synes).
Det blir så där när man ger sig in på fientliga territorium, men vad gör jag inte för bloggens skull liksom! Jag offrade mitt liv för bilden. (Och nu offrar jag det igen genom att lägga upp bilden offentligt.)

Yeah, it's the zlamp!

I lunchrummet (eller lunchhallen kanske är ett mer rättvist namn på utrymmet precis vid ingången tilldelat för lunchätande) på en avdelning på KS så har de så fint inrett med stilrena lampor vid varje bord, dessa har en liten liten grå klisterlapp med ordet ZLAMP. Det här kan ju inte vara möjligt, vem döper sina lampor till zlamp? Nyfiken som jag är googlar jag upp detta och visst sörru, www.zlamp.com. Vad tänker människor med? (Okej, jag är inte urbota dum, jag fattar att det engelska ordet för lampa = lamp finns undangömt i zlamp, men still!)
Att tillägga är att detta företag faktiskt är svenskt.
image888
ZLAMP® är ett inregistrerat varumärke.

Sen finns du ju en uppsjö roliga namn på saker, små språkliga incidenser:
Honda Fitta
Tandvårdsprodukterna Kukident
bantingspillret AYDS
Däcken Kumhos (uttala på engelska ; ))
H&M:s snygga jeans, Fit Sliq


Konsten att sålla en text

Just nu tar vi reda på mer information om Paklitaxel i skolan. Paklitaxel är en cytostatika för den nyfikne. Annat som kan vara bra att veta om paklitaxel är den kemiska beteckningen:
(2R,3S)-3-Benzamido-3-fenyl-2-hydroxipropionsyre-
[(2aR,4S,4aS,6R,9S,11S,12S,12aR,12bS)-6,12b-diacetoxi-12-bensoyloxi-
2a,3,4,4a,5,6,9,10,11,12,12a,12b-dodekahydro-4,11-dihydroxi-4a,8,13,13-
tetrametyl-7,11-metano-5-oxo-1H-cyklodeka[3,4]bens[1,2-b]oxet-9-yl]ester
En mycket vacker
molekyl...

Snigelpost deluxe

Lagom till min mammas födelsedag, vilket FYI var i mitten av oktober beställde jag två DVD-filmer från Megastore som hon hade önskat sig. Fick ett mail efter en tid (efter själva födelsedagen) att produkterna var försenade. Den ena filmen dök till slut upp men den andra lyste med sin frånvaro. Idag fick ett mail från Megastore:
"...
Beräknad Ankomstdatum: 12/31/49
Hej, Det ovanstående datumet är det nya leveransdatumet för produkten du har beställt.
..."
För det första: Filmen är redan över en och en halv månad försenad vilket är riktigt dåligt!
För det andra: Ska jag verkligen behöva vänta till år 2049 för att få filmen?
Vad är det som tar 42 år innan de kan skicka hem den till mig? Är det någon slags remake av filmen jag har råkat beställa som inte ens är gjord än eller?
Jag är ett enda stort frågetecken... Det här kan ju bli intressant.

Alternativ lösning:

image889

Alla kan ju inte vara lika smarta som jag

image887
Det där med matte kan ju vara lite svårt för vissa. För min butiks skull hoppas jag att kunderna är snäppet dummare än personalen...

Viktiga konversationer

Vad roligt det kan vara ibland när man kommer hem och MSN har stått på. Som nu till exempel då jag har varit iväg i två timmar, då är det tre personer som har skrivit till mig. Det blev lite komiskt faktiskt.

Person 1: waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Person 2:
Hej, jag måste bara fråga en sak, vad heter det när man inbillar sig att man har en massa sjukdomar?
(lite senare):
Ja, jag kom på det, hypokondriker!
Person 3:
Ja, kolla vad kul! Jag kan använda MSN igen!

(Förlåt för eventuella felciteringar, mitt korttidsminne svek mig)

förgyller ditt toalettbesök

image886
Så söta och ovetande om att de snart kommer bli översköljda av toavatten. Snacka om Wild Kayak! (Det finns en surfare också!)

Skulle det vara nödvändigt att andas?

Jag har verkligen haft en ohelgig helg (flytt och jobb), jag skulle behöva ett par lediga dagar efter den här helgen men det bjuder onkologin inte på! Full fart den här veckan också, då kör vi!

Något att fnittra lite åt...

Det där ska jag fixa till på min ICa-butik också! Haha!

Pappas lilla flicka?

Pappa tycker inte om oss barn... Vi tre syskon mobbar varandra lite och hävdar bestämt att den minsta måste ha ADHD eller något liknande, han är ju faktiskt lite mer störd än oss andra två. Pappa börjar skratta lite smått och kläcker ur sig följande:
"Det finns inte tillräckligt många bokstäver i alfabetet för att beskriva vad ni alla har för bokstavskombination, så knäppa som ni är..."

Sedan att min pappa inte vill köpa en lägenhet till mig är ju bara ännu ett bevis på den ickekärlek han hyser mot oss kids.

Myten om Tesan

Jag tycker inte om rosa, det är bara så som det verkar. Det är också en stor myt att jag skulle vara det minsta tjejig.

Nu ska jag ta fram Häagen Dazs, duscha (egentligen hade jag tänkt att bada och läsa Lipstick Jungle men det är redan så sent) och sedan äta glass framför förra veckans avsnitt av Gossip Girl ihopkurad under ett täcke i soffan.
Puss!
image885
Bonusmaterial:
Tesan står med armen ner i byxan och kliar sig på benet
Prince Charming: Vad gör du?!
Tesan: Jag letade efter min snopp men så kom jag på att jag inte har någon...
Prince Charming: Jaha


Klockrent

Min humor är sjuk och elak.
Från Boston Tea Party:
"...De tänder på objekt som inte kan säga nej, så som barn, djur och döda."
"...och tjocka"

Hahahahaha, gud vad hemsk jag är, men det var ju skitkul!

Tesans budord för att slippa bråk med sin respektive.

 • Du skall helga diskmaskinen (=skaffa en!)
 • Du skall icke hava endast ett täcke i sängen (=två täcken ger god (och varm) sömn för båda)
 • Du skall helga den gemensamma matbudgeten (=skaffa ett gemensamt ICA-kort så slipper ni gnabb vid kassan)
 • Du skall icke underskatta den nya tekniken (=ha två teveapparater i hushållet, en för sporten och en för bra tv.)
 • Du skall vårda smutstvätten (=släng inga ihopkorvade strumpor i smutshögen, de korvar inte upp sig själva och den som senare sorterar tvätten orkar inte fixa dem vilket leder till att strumporna inte blir rena och torkar senare inte i torktumlaren.)
 • Du skall helga den gemensamma fritiden (=att sitta vid varsin dator är inte kvalitativ du-och-jag-tid)
 • Du skall icke missbruka ordet förlåt (=förlåt ska endast användas då man verkligen menar det)
 • Du skall helga din kärestes intressen (=egentid är guld värt för att inte gå varandra på nerverna.)
 • Du skall icke underskatta längtan (=lite tid ifrån varandra fräschar upp alla goa känslor.)
 • Du skall utnyttja vännens soffa (= det är inte alltid lämpligt att komma hem stupfull klockan fyra på morgonen när din respektive ligger sött och sover. Det är dock viktigt att informera om detta annars kanske söta respektive inte kan sova så bra.)
image884

Lite smått förstörd

Idag signerade Carola sin nya skiva på Åhléns city. Jag hade oturen att gå förbi där just precis då. Jag är fortfarande lite småchockad så jag tror inte jag kan skriva mer just nu...
Dessutom har jag andra mycket trevligare saker att göra just nu.

Nördvarning

image883Här sitter jag och Prince Charming mitt i natten och läser igenom texter som våra respektive gruppmedlemmar har knåpat ihop den senaste veckan. Det är sjukt kul faktiskt med risk för att låta hemsk. Vi sitter och delar med oss av diverse grammatiska fel, roliga meningsuppbyggnader och felstavningar både på engelska och svenska. Vi sitter alltså och spelar smarta.
Tillbaka till det.

Just nu skrattar vi oss till ett sexpack till den här meningen. Observera, detta är en mening: "EBV-negative cells show low rate of somatic mutation, lack of ongoing mutations and specific antigen pattern that indicate that these cells might originate from early centroblasts that have undergone the first round of mutation but that then have became (??? reds anm.) silenced before the antigen-selection process."

Fuck, det märks att jag är rätt trött...

No more excuses.

Nu har jag inga fler ursäkter, det är bara att sätta sig ner och plugga som gäller nu. Jag har städat och fixa hela dagen, byggt möbler och ätit med familjen här hemma hos mig. Det finns inget annat "nyttigt" jag skulle kunna hitta på att göra nu annat än plugg. Då kör vi. Urk.
Britneys Piece Of Me är grym
image882

Pappa är bäst

image881
Hemma i lägenheten efter lite mys med familjen och en himla massa
Nisse Hult (bäst). Här ligger lite kartonger från Ikea och innehållet vill så gärna, så gärna bli ihopskruvat.
Jag kom på världens bästa farsdagspresent, för ni har väl inte glömt att det är farsdag imorgon! Pappa och resten av familjen får komma hit imorgon och skruva ihop mina nya möbler, det är ju skitbra. Det finns ju inget bättre än att få sin pappa att känna sig lite manlig (okej, det där var taskigt, pappa hatar Timell). Nu är det ju lite synd att min pappa är lite invalido (men på ett tufft manligt sätt, motorer inblandade) så det får bli brorsorna som skruvar. Men det är ju tanken som räknas.


Mika pratar svenska


Mika: Fredagskväll... Do you understand what I'm saying, you don't need to be polite cause I'm probably making a billion mistakes but I'm trying really hard. But if you don't understand all do this!
(Mika viftar med armarna och halva publiken härmar varpå bandet och Mika börjar garva plus andra halvan av publiken som faktiskt fattade vad han sa...)
Mika: My band finds this very funny, thank you very much though. I'm gonna keep going: ??? skickade jag en demo till mitt plattsällskap de ringde till mig och sa att jag aldrig skulle kunna ge ut den här sången i USA.
Jag sa: vi får se. Ett år senare och vi är här i Stockholm... I forgot, that's wrong, I forgot... Ett år senare och vi är i Stockholm och här är historien om min vän Billy Brown!

Dagens shopping

image880
"Skumpan" är till mig och mjölken till Prince Charming. Jag klarade nämligen min immunologitenta som jag kämpade så hårt med! Det är värt att fira tycker jag. Visst botar bubblor förkylning också?

"Internethatet"

Prince Charming anser att jag mobbar honom i min blogg. Vad svarar man på det? Ja?
Är det det här som är det nya internethatet alla snackar så mycket om? Jag är ju en himla sucker för nya trender i och för sig...
image879

Här skrivs det kändisskvaller

image878
Ja, Katie Holmes sprang NYC Marathon. Wow.
Det var ju bara 39,085 andra som också sprang just det loppet. Det jag är mest fascinerad över är det faktum att hon springer BH-lös. Hur går det ihop? Fem och en halv timmes skumpande liksom. Screw träningsvärk hon kommer fan ha blåa bröst i en vecka framöver!

Jag var aldrig speciellt fjortis av mig

Tesan: Usch, det gör ont i själen när jag ser små fjortonåringar som tuttar upp brösten till hakan.
Prince Charming: Ja, för det har ju du aldrig gjort?!
Tesan: Du, det är fysiskt omöjligt att tutta upp mina bröst till hakan!

To clearify some things

I modern betydelse är ironi en beteckning på att man låtsas spela med i en viss åsikt som man tycker är löjlig, att man på ett överdrivet sätt använder manér som är betecknande för en annan person eller grupp, vars hållning i någon fråga eller liknande man inte delar.

Sarkasm (från grek. sarkasmos) är ett yttrande, ett stickord eller en replik som innehåller skarpt ironiskt eller hånfull kritik, eller ett bitande skämt som inte är avsett att roa den som blir utsatt.

Satir: bitande hån, elak kvickhet, överlägset förlöjligande ofta riktat mot överheten.

En parodi är ett förlöjligande av t.ex. en pjäs, person eller en film.

Humor innebär förmåga att skämta och att uppskatta skämt, att se saker som är roliga, som får folk att skratta. Det är dock högst individuellt vad man tycker är roligt.

En
vis man sa en gång:
"Ironi är intelligenta människors möjlighet att göra en viktig poäng samtidigt som man har lite kul."

Susning.nu är en sjukt bra sida för den som vill lära sig ett och annat. Susning.nu har dessutom humor, jag citerar:
"Humoralpatologi har dock inget direkt med humor att göra." (Som naturvetare ligger jag på golvet och vrider mig av skratt!)
"När någon drar satiren ett steg för långt blir det bara plumpt, se tex Spermaharen eller Filip Hammar."
image877
I helgen hittade jag en tidsmaskin, reste tillbaka några decennier och festade loss med personligheter som Janis Joplin, Jimi Hendrix och Joe Cocker. Mycket trevlig lördagskväll faktiskt.

tre orsaker varför man inte ska ha sin pojkvän i klassen

image876
 1. Man kan inte använda läppglans eftersom man hela tiden måste pussas och enligt pojkvänner smakar läppglans tydligen äckligt, glittrar och är klibbigt.
 2. Han har koll på vad och när man ska plugga, no excuses! (Här kan också tilläggas, hur mycket och hur länge, detta kan resultera i tjat.)
 3. Det är otroligt störande att bli upphetsad på skoltid (offentliga toaletter är sjukt äckliga (speciellt på sjukhus)).
Om man nu mot all förmodan är satt i denna hemska sits så kan man ju försöka peta ut sin pojkvän ur klassen genom att t.ex:
 • Få alla i klassen att mobba honom genom att berätta pinsamma saker om hohom så han måste sluta på grund av psykisk ohälsa.
 • Förföra honom lite extra under tentaperioder så att han inte hinner plugga och därmed failar kursen (här måste man dock se till så att man själv har tid att plugga eller så räcker det med att vara skitsmart).
 • Förklara osanningar när ni pluggar tillsammans så att han pluggar på helt konstiga saker och skriver fel på allt på tentan och därmed failar kursen.
 • Messbomba honom under föreläsningar så att han blir störd och inte lyssnar på föreläsningen och därmed failar kursen.
 • Förklara för kursledaren att din pojkvän sitter och fuskar på tentan ( =avstängning).
 • Informera om att de faktiskt har flyttat fram tentan ett par dagar (då de egentligen inte har gjort det).

November of love

Jag har just gråtit järnet till "In her shoes", en så himla bra film. Nej, det var inte första gången jag såg den... Så skönt att sluta vid tio idag, åka till ett lugnt shoppingcentra och strosa och sedan hem till soffan och film. Ja, idag tillät jag mig att vara riktigt slapp!
Jag bjuder på en liten inspirationsbild för i helgen vankas hippiefest!
image875
Jag ska lugnt köra på den där topless-looken! Det verkade ju vara inne på den tiden så det är väl det enda rätta då om man ska gå på hippifest. Alla tjejer lär ju komma topless.

hits