Sedan senast.

Det finns en grej, en stor grej med den har resan som ar otoligt trakig. Det ar att det ar valdigt manga som klagar hela tiden, pa allt! Pa maten, pa vantetiderna, pa schemat, pa aktiviteterna de har ordnat for oss om dagarna, att det inte finns nagot att gora efter skolan (vilket inte ar sant, jag och de jag hanger med har hittat pa saker varje dag efter skolan), att de itne vagar ga ut efter klockan 18.00 for att indierna kollar konstig pa dem (Det ar klart, vi ar de enda "ickeindierna" i hela staden!) och sa vidare. Det klagas ocksa valdigt mycket pa var charmiga ledare, visst han ar lite forvirrad men han vill oss bara val och det ar inte han som har planerat kursen utan det ar personer pa Medical Collage har i Trivandrum. Det har i alla fall blivit en valdigt trakig stamning i klassen pa grund av detta. Jag maste tillagga att det har varit onodigt mycket skolkande vilket jag tycker ar helt ofattbart!

Nu till de lite roligare sakerna! Igar var det onsdag och da akte vi och shoppade lite (igen!) med det framsta syftet att hamta ut en massa grejer hos skraddaren. Alla saker var tip top-fina men jag var tvungen att justera mina klanningar lite sa de kan jag hamta imorgon igen. Igar slutade vi valdigt tidigt, vi var nagra som spenderade formiddagen pa patologilab och tittade pa nar de jobbade med vavnadsprover. Efter skolan lade jag mig pa taket och solade en stund. Sedan akte jag och tandlakarna till zoot och tittade pa alla stackars djur. Det var finare an vantat men manga djur var inlasta helt ensamma... Pa kvallen at vi middag pa en av vara favoritrestauranger dar man kan bestalla helt nygrillade kycklingar, urgott! Vi satt kvar till stangning sa det var lite svart att ta sig hem sedan eftersom det ar lite brist pa rickshaws efter klockan tio. Som tur var sa var jag inte ensam utan gick med tva muskelberg, haha! Ensam vill jag inte ga har, som tjej ska man inte ga ut efter att solen har gatt ner (sa det ar tur att vi alltid hanger med nagra killar). Pa vag tillbaka till hotellet sag jag inte en enda kvinna ute. Bara en massa fulla man som stog och kissade langst med vagkanten.

Idag hade D ordnat sa att vi (biomed + tandlakarna) kunde besoka cancer center. Det var en otrolig skillnad pa de lokalerna och pa personalen pa cancer center jamfort med de andra delarna av sjukhuset vi sett. Har visste lakarna och skoterskorna vad handsprit var och de spritade handerna mellan varje patient. Dessutom var allt mycket renare och "lyxigare". Detta kan nog bero pa att all cancerbehandling bekostas av patienten sjalv (beroende pa hur mycket de tjanar). Jag blev helt chockad nar vi kom in i byggnaden, jag har aldrig sett sa manga patienter sta och vanta och da var detta bara cancerpatienter! Vi sex fick folja med pa en rond och det var valdigt magstarkt maste jag saga. Den vanligaste cancersorten har ar namligen oralcancer och det ar inte den roligaste cancern om jag sager sa. De flesta patienterna kommer in sent nar de har haft symptom lange och alla opereras vilket kan betyda att de far leva med ett hal i halsen att andas genom, vissa kan inte prata, vissa kan inte svalja, vissa saknar trachea, larynx, tunga och sa vidare. Den framsta orsaken ar att manga fattiga har tuggar en tobak som kallas paan, roker och dricker mycket alkohol. Det blev i alla fall sa mycket for mig sa jag var tvungen att ga darifran och satta mig for att jag holl pa att svimma. Vid lunch gick jag bara hem och dackade i sangen i princip och sov i fyra timmar. Det behovdes!

Ikvall vantar en avslutningsmiddag (oj, den borjar visst om ca 20 minuter!!!). Imorgon ska vi ga runt pa akutmottagningen, jag sak hamta mina klanningar och sedan ska vi nog ga pa bio. Vi har blivit tipsade om en bra film som man kan hanga med bra i trots spraket. Imorgon natt aker forsta ganget hem till Sverige igen. Vi biomedicinare har hela lordagen har ocksa sa vi planerar att lagga oss pa stranden innan vi satter oss pa planet hem natten mellan lordag och sondag! Gud vad jag langtar efter kottbullar!

Klart slut!

Kommentarer:
Postat av: Linda

Orka klaga när man har fått möjligheten att åka till Indien...

2009-01-15 @ 19:53:01
Postat av: vickan

nu blir jag sur över att de klagar. bilket jävla åååååå tänk på de som inte fick pka. jävla arslen. annars vad du mkt vacker i sari ouuuusss

2009-01-26 @ 16:42:26

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

Blogg/Hemsida:

Kommentar:

Trackback
hits